Wauw Logo Wauw Logo

Mantelzorgers verdienen meer aandacht

Mantelzorgers/ouders

Zorgt u langdurig, intensief en onbetaald voor uw partner, kind, vader, moeder of iemand anders direct uit uw sociale omgeving dan bent u mantelzorger. U bent als ouder van uw kind dat hier bij Wauw komt ook mantelzorger. Ook u kunt wel eens een steun in de rug gebruiken want ook u combineert dit zo goed mogelijk met uw eigen bezigheden, sociale contacten en/of een baan. U bent daarnaast ook nog veel tijd kwijt met regelwerk dit door de ingewikkelde wetgeving, onduidelijke formulierenstromen en een onoverzichtelijk zorgaanbod Dit is niet altijd gemakkelijk. Belangrijke vraag: Hoe blijft u zo lang mogelijk fit. Weet dat u er niet alleen voor staat en er gelukkig steeds meer ondersteuning mogelijk is voor u als mantelzorger. Dit bij het loket van de gemeente of bij een mantelzorgmakelaar.

Wauw als werkgever

Door de veranderingen in de samenleving zijn steeds meer mensen werk en zorg aan het combineren. Gemiddeld 1 op de 5 werknemers verleent naast het werk mantelzorg. In de zorgsector is dit zelfs 1 op de 3. Bijna elke organisatie heeft hier dus mee te maken. De combinatie van werk en mantelzorg is zwaar. Het risico bestaat dat medewerkers/mantelzorgers overbelast raken, hierdoor kan het verzuim toenemen en kan de mantelzorger niet meer optimaal voor zijn zorgvrager zorgen Het bespreekbaar maken van het thema mantelzorg op de werkvloer en samen een oplossing zoeken helpt de werkgever én de werknemer. Door afspraken te maken hoeft het werk er niet onder te lijden en kan overbelasting voorkomen worden. Wauw Speciaal voor jou werkt om die reden nauw samen met de Gemeente Venray en met Sjef Keijzers Mantelzorgmakelaar om de medewerkers van Wauw zo goed mogelijk te ondersteunen. Dit door goede voorlichting te geven en zo nodig regeltaken over te nemen van u als mantelzorger. Dit is een van de specifieke taken van de mantelzorgmakelaar.

In veel gevallen bent u verzekerd via uw zorgverzekering voor de inzet van de mantelzorgmakelaar of zijn er andere oplossingen via de gemeente.

Wilt u meer weten over dit onderwerp dan willen wij u graag verwijzen naar de website sjefkeijzers.nl. Ook kunt u voor specifieke vragen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 06-42345187. Daarnaast geven de websites van Synthese of Gemeente Venray de nodige toelichting.

  • Venray
  • Horst aan de Maas
  • Venlo
  • Peel & Maas
  • Beesel
  • Gennep
  • Bergen