Wauw Logo Wauw Logo

Slider

Wauw, 12,5 jaar, speciaal voor jou!

Persfoto
Op 22 april 2021 bestaat Wauw speciaal voor jou 12,5 jaar. Wat in 2008 begon als een idee is in al die jaren uitgegroeid tot een prachtige organisatie, met een ijzersterk team, waarbij het kind/jongere/­jongvolwassene altijd centraal staat.

Al 12,5 jaar staat Anke Hurkmans aan de top. Door haar grote zorghart en iedereen in zijn kracht/kwaliteit weet te zetten, heeft ze al heel veel kinderen geholpen. Het is echter niet alleen bij kinderen gebleven. Ook de jongere en jongvolwassene krijgen van haar de zorg en begeleiding die ze verdienen.

Een kind met een bijzondere hulpvraag heeft precies dezelfde wensen als ieder ander kind. Zij willen ook leuke activiteiten doen maar door hun beperking lopen ze vaak tegen drempels aan op het gebied van vrijetijdsbesteding. Wauw speciaal voor jou biedt vernieuwende zorg aan door het organiseren van themagerichte activiteiten. Op deze manier creëren we een veilige plek waar ze kunnen wie ze zijn. Al deze activiteiten dragen bij aan de persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen van het kind en vergroot zo dus ook de kans dat ze zoveel mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Buiten ons zorgaanbod hebben wij ook een aantal projecten voor jongeren/jongvolwassenen. Met ons project Wauw Werkt bieden wij jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een opstap naar een (reguliere) baan. Met ons nieuwe project Wauw Wonen bieden we een eerste stap naar het zelfstandig wonen waar aan ieders doelen wordt gewerkt en waar iedere jongere 100% zichzelf mag zijn. Op de 4e verdieping van het Schuttersveld zullen 4 appartementen worden gerealiseerd met een grote loft voor het gezellig samenzijn van de bewoners. Ook in de Oranjebuurt in Venray is er plek voor 3 jongvolwassenen die deeltijd bij Wauw willen komen wonen.

Natuurlijk wilden we het liefst van dit jubileum een heel groot feest maken! Dit kan vanwege de coronamaatregelen helaas geen doorgang vinden. Wel gaan we samen met onze kinderen er een hele feestelijke dag van maken.

‘Te Wauw winkel’
Om deze dag toch een extra feestelijk tintje te geven lanceren we ‘Te Wauw winkel’. In deze online shop vind je onder andere T-shirts met als opdruk allemaal woordspelingen met Wauw. Denk aan: Ik ben weg van WAUW of WAUW factor. We hebben ook leuke tassen te koop. De komende tijd wordt de shop nog uitgebreid met teksten op hout en glas. Bezoek onze winkel om in het bezit te komen van deze unieke items.

Anke Hurkmans, creatieve brein en directrice van Wauw speciaal voor jou: ‘Wauw al 12,5 jaar! Ik kan alleen maar trots en dankbaar zijn dat ik al zoveel jaren nog steeds mag zorgen voor al deze geweldige kinderen/jongeren/jong volwassenen. Ik had nooit gedacht dat het zo’n groot succes zou worden. Ook de komende jaren wil ik samen met mijn team zoveel mogelijk kinderen, jongeren en jongvolwassenen blijven ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en laten voelen dat ze helemaal mogen zijn wie ze zijn. Iedereen is van betekenis. Ik wil ze gewoon blijven helpen aan een mooie toekomst. Ik heb een heel groot ‘zorghart’ en weet gewoon dat ik hiervoor op de wereld ben gezet.’ Wij zijn echt heel erg trots op wat we tot nu toe allemaal hebben bereikt en kijken uit naar nog veel meer mooie jaren om van betekenis te zijn voor deze samenleving.


  • Venray
  • Horst aan de Maas
  • Venlo
  • Peel & Maas
  • Beesel
  • Gennep
  • Bergen